Subiecte similare
Căutare
Ultimele subiecte
Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 7, Lun Iun 20, 2011 11:12 pm
Bookmarking social
Pastrati adresa Surori Musulmane pe site-ul dvs. de bookmarking social
Pastrati adresa Surori Musulmane pe site-ul dvs. de bookmarking social
Multumim pentru prezenta
islamic day
calendar islamic
Cous Cous Tunisian
Pagina 1 din 1
Cous Cous Tunisian
Cous Cous la aburi, felul de mancare cel mai des intalnit in Tunisia, traditional tunisian, nici unei familii tunisiene nu-i lipseste din casa cous cous, sunt familii care mananca zilnic, mai ales in Ramadhan toate familiile au Cous Cous la masa.
1 kg de Cous Cous ( In Romania gasim in magazin sub numele de Cus Cus)
Piept de pui taiat maruntel sau ciocanele de pui, sau carne de vita, fierte.
2 linguri de bulion
3 morcovi intregi sau taiati in jumatate
2 cartofi taiati in jumatate sau cubulete
2-3 rosii taiate
2 dovlecei sau taiati in jumatate
2 cepe taiate in jumate, sau in mai multe sferturi
Jumatate lingurita de harissa ( pasta, sau condiment de ardei iute rosu)
3-4 ardei verzi intregi
1 catel de usturoi taiat
putina sare si piper 1 varf de cutit
Se pune intr-o oala cu apa jumate sau trei sferturi sa fiarba, iar deasupra pe gura oalei (in loc de capac) in care fierbe apa se pune intr-un vas (din metal) gaurit pe fund, legumele taiate, se agauga un sfert de lingura de ulei, un varf de cutit de piper ( foarte putin), un varf de cutit de sare, Jumatate de lingurita de pasta de ardei rosu sau condimentul de ardei rosu, se pune si cous cous-ul stropit cu putin apa, se pune un capacmdeasupra vasului cu legumele si cous cous-ul. se lasa aburind si se amesteca pana cand cous cous-ul se umfla si se face moale, la urma, deasupra se adauga carnea (fiarta), si verdeata pe deasupra ( de preferat patrunjel) taiat.
Cous cous-ul se decoreaza cu legumele si verdeata pe deasupra.
1 kg de Cous Cous ( In Romania gasim in magazin sub numele de Cus Cus)
Piept de pui taiat maruntel sau ciocanele de pui, sau carne de vita, fierte.
2 linguri de bulion
3 morcovi intregi sau taiati in jumatate
2 cartofi taiati in jumatate sau cubulete
2-3 rosii taiate
2 dovlecei sau taiati in jumatate
2 cepe taiate in jumate, sau in mai multe sferturi
Jumatate lingurita de harissa ( pasta, sau condiment de ardei iute rosu)
3-4 ardei verzi intregi
1 catel de usturoi taiat
putina sare si piper 1 varf de cutit
Se pune intr-o oala cu apa jumate sau trei sferturi sa fiarba, iar deasupra pe gura oalei (in loc de capac) in care fierbe apa se pune intr-un vas (din metal) gaurit pe fund, legumele taiate, se agauga un sfert de lingura de ulei, un varf de cutit de piper ( foarte putin), un varf de cutit de sare, Jumatate de lingurita de pasta de ardei rosu sau condimentul de ardei rosu, se pune si cous cous-ul stropit cu putin apa, se pune un capacmdeasupra vasului cu legumele si cous cous-ul. se lasa aburind si se amesteca pana cand cous cous-ul se umfla si se face moale, la urma, deasupra se adauga carnea (fiarta), si verdeata pe deasupra ( de preferat patrunjel) taiat.
Cous cous-ul se decoreaza cu legumele si verdeata pe deasupra.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Dum Mai 08, 2011 5:04 am Scris de Vizitator
» FORUM PIERDUT NU MAI ACESATI ACEST FORUM
Mier Mai 04, 2011 11:16 pm Scris de Vizitator
» FORUM PIERDUT NU MAI ACESATI ACEST FORUM
Mier Mai 04, 2011 11:09 pm Scris de Vizitator
» Femeia musulmana si hijabul
Mier Apr 13, 2011 6:32 am Scris de Lili_Selma
» Eu Sunt ~ Meryem ~
Mier Apr 13, 2011 6:24 am Scris de ~ Meryem ~
» As salam alaykum
Mier Apr 13, 2011 6:14 am Scris de ~ Meryem ~
» Despre Postul Ramadan
Mier Apr 13, 2011 5:56 am Scris de Lili_Selma
» Opinii gresite despre Islam
Mier Apr 13, 2011 4:41 am Scris de Lili_Selma
» As salam aleykum
Mier Apr 13, 2011 3:36 am Scris de Vizitator